Twitter

Debido a un error, posiblemente de latencia en la conexión a Twitter, los tweets del usuario no pueden mostrarse.

Resolució de la I convocatòria d'Ajuts per a Microemprenedors de la SGAE

 Un total d'onze projectes empresarials de socis de la SGAE —cinc de musicals, tres d'audiovisuals i tres d'arts escèniques— es faran realitat gràcies a la I Convocatòria d'Ajuts per a Microemprenedors «Creant» de la SGAE. Aquest programa social, dotat amb un total de 50.000 €, té com a objectiu principal ajudar als socis a desenvolupar projectes empresarials que necessiten d'un primer impuls econòmic. Amb aquesta iniciativa, la Societat General d'Autors i Editors (SGAE) busca promoure l'autoocupació i l'autosuficiència del creador, de forma perdurable i continuada en el temps.


Dels onze projectes seleccionats: cinc són musicals; tres són audiovisuals i tres d'arts escèniques. Respecte a les Comunitats Autònomes on resideixen els socis seleccionats: cinc viuen a Madrid, quatre a Andalusia (Màlaga, Cadis i dos a Granada), un a València i el darrer, a Barcelona. Les propostes empresarials són molt dispars, des d'associacions culturals a estudis d'enregistrament, locals d'assaig, web de monòlegs, assessoria audiovisual, escoles de teatre social o projectes de formació per a dones en el mitjà rural. En general, els creadors han ideat els seus negocis amb la utilització d’internet i les noves tecnologies com a eina de treball, difusió i promoció de les futures empreses.


La revisió de les propostes presentades i l'elecció de guanyadors dels ajuts va correspondre a un jurat integrat pels membres del Grup de Treball per a les Activitats de Previsió Social (APS) de la SGAE: José Antonio Ipiña García, Paloma Pedrero i Javier Elorrieta Pérez.


Què és la SGAE?


La Societat General d'Autors i Editors (SGAE) és una entitat privada dedicada a la defensa i gestió col·lectiva dels drets de propietat intel·lectual dels seus més de 103.000 socis. La missió fonamental de la SGAE és la protecció i el repartiment de la remuneració dels socis per la utilització de les seves obres (comunicació pública, reproducció, distribució, transformació i còpia privada),  així com la gestió de llicències entre els clients per a la seva utilització. Activa des de 1899, en l’actualitat administra un repertori superior als cinc milions d'obres musicals, dramàtiques, coreogràfiques i audiovisuals. L’entitat compta amb una Àrea Social i Assistencial per donar resposta a les necessitats dels socis i contribuir al seu benestar social. Des de l’esmentada àrea s'ofereix informació i orientació al soci en situacions de necessitat; al mateix temps que es coordinen i gestionen ajuts d'emergència social per als autors més desfavorits o en una situació econòmica difícil.


Per veure una descripció completa dels projectes, prem aquí.